Szobafoglalás

hun | eng | ger

Aktuális programok

CSÁBÍT A MÁJUS!

Erdőbe, rétre, hegyre…
CSÁBÍT A MÁJUS!

Helló nyár! Helló Alpokalja!

Kerékpárosbarát csomag
Vidám, színes táj, friss levegő, béke, nyugalom, aktív pihenés.
Pattanj biciklire és irány a természet!

Helló nyár

Baráti összejövetelt, nyaralást vagy közös kirándulást tervezel?
Vendégházunk szeretettel vár!

 
 

CSÁBÍT A MÁJUS!  

Erdőbe, rétre, hegyre…
CSÁBÍT A MÁJUS!
 
Májusban teljes díszében mutatja meg magát az Írottkő Natúrpark csodálatos természeti világa. Családi természeti napok, különleges túrák és izgalmas élmények sora várja a vendégeket. A természeti programok mellett, májusban számos kiváló kulturális rendezvényen vehetnek részt!
 
 
Május 11-12. MIÉNK ITT A RÉT! – Kalandok a Madarak és Fák Napján az Alsó-réten
 
Játékos természetjárásra várunk minden korosztályt a gyönyörű kőszegi Alsó-réten. Az állomásokon izgalmas feladatokkal, természeti élményekkel találkozhatnak az érdeklődők. Lehetőség lesz egy rövidebb táv bejárására is. Vas megye legnagyobb természetvédelmi rendezvényének első napján az általános iskolák és Kőszeg óvodásai a meghívottak. Szombaton a családokat és a baráti társaságokat várjuk. A rendezvény különleges vendége lesz Tilda a vándorsólyom, az idei Év Madara.
Mindkét napon kisvonat közlekedik a város és a rendezvény helyszíne között. Szombaton első indulás 9.30-kor a Károly Róbert térről a kábelgyári parkolóhoz, majd minden óra 30 perckor, utolsó indulás 16.30-kor. Visszaindulás a kábelgyári parkolótól a Károly Róbert térre: 10.00 órakor, majd minden egész órában, utolsó visszaindulás 17.00 órakor. A tanösvényen indított utolsó séta indulási időpontja: 16 óra! A helyszín a 87-es főútról az OMV benzinkútnál lekanyarodva közelíthető meg. Találkozzunk a réten!
FIGYELEM! Az Alsórétről a kisvonat éppen a Várparkolóból indul, és oda is érkezik vissza. Így, aki szombaton a Jurisics vár országosan is hirdetett TÖRTÉNELMI EMLÉKHELYEK NAPJA programjaiban részt kíván venni, 10 és 17 óra között a JURISICS VÁRBAN kapcsolódhat be a remek programokba. Egész nap Kőszegen? Miért is ne…
 
Május 12., 19. KÜLÖNLEGES KIRÁNDULÁSOK ÉS TÚRÁK: Rododendron túra, MESETÚRA

 
  • Virágba borult a kiszsidányi Rhododendron-kert! 
Május 12-én Hegyvári Ferenc (30/396-8050) túravezetőnk egy különleges gyalogtúra keretében kalauzolja majd a résztvevőket elsőként a Havasszépe gyűjteményhez, majd Horvátzsidányon és Ólmodon keresztül egészen Kőszegig. A táv 11 km, a túra időtartama kb. 4 óra. Találkozó: 9.52-kor a kiszsidányi autóbuszmegállóban. Kiszsidányba autóbusz indul a szombathelyi autóbuszállomásról 9.07-kor, a kőszegi autóbuszállomásról 9.40-kor (érkezése Kiszsidányba 09.52-kor).
  • MESETÚRA
Május 19-én ismét mesehősökkel népesül be az erdő! Idén már 5. alkalommal kerül sor Bogáti András túravezető és az Írottkő Natúrpark önkénteseinek közreműködésével a Mesetúrára a Kőszegi-hegységben. A túra során a gyermekes családok különféle mesefigurákkal találkoznak és próbatételeket teljesítenek, hogy a túra végén elmondhassák „Minden jó, ha a vége jó”.  Táv: 5 km, Találkozó: 10.00, Tourinform iroda (Kőszeg, Fő tér 2.). Túravezető: Malacka (Bogáti András 30/252-3488) A Weöres Sándor Színház támogatásával.
 
MADARAK, VIRÁGOK, VILÁGJÁRÓK A BECHTOLD LÁTOGATÓKÖZPONTBAN

 
  • Május 17-én 18 órakor: BONOBÓKAT FILMEZTEM KONGÓBAN - A TITOKZATOS EMBERSZABÁSÚ MAJMOK NYOMÁBAN – Garai Cintia természetfilmes, zoológus előadása. A részvétel ingyenes.
 
  • Május 20. 14 óra MILYEN VIRÁG NYÍLIK ITT? - Májusi vezetett séta a Chernel-kertben.
 
 
Május 19-21. PÜNKÖSD A NATÚRPARKBAN - Nyitott pincék napja Csepregen és Kőszeg-hegyalján. A pünkösdi hosszú hétvégén nem lesz hiány boros programokból! Szombaton a csepregi, vasárnap a kőszegi és kőszeghegyaljai borosgazdák várják karakteres vörösborokkal, hideg rozékkal, illatos fehérborokkal a látogatókat. Részletek:
www.koszegibor.hu
 
A további méltó Pünkösdi programjainat a
www.koszeg.hu és a www.naturpark.hu honlapokon találják meg!
 
 
Május 26. ALPANNONIA NEMZETKÖZI TÚRANAP
 
ZENÉS ÍROTTKŐ CSÚCSTÁMADÁS - pontosan 30 évvel az első újabb kori, közös osztrák-magyar Írottkő Csúcstámadás után. Ezer osztrák és több száz magyar természetjáró izgalmas találkozása vár a CSÚCSON! Vezetett gyalogtúra indul Kőszegről 8 órakor, Velemből 9 órakor, autóbuszok járnak a Liszt Ferenc utcai autóbuszpályaudvarról. Találkozzunk 12 órakor az Írottkőn, ahol büfé, megérdemelt fúvószene és a csodálatos kilátás várja majd a megfáradt vándorokat!
 
FIGYELEM! Május 26-án kerül sor az I. Bükfürdő-Csepreg félmaratonra. Az egyéni és váltó félmaraton mellett, lehetőség van a 9 km-es táv egyéni teljesítésére is. A résztvevőket és a szemlélőket Bükfürdőn és Csepregen is kulturális események sora várja!
 
FIGYELEM! Május 26-án a II. Kőszegi Kodály Ünnep keretében számos kiváló előadás várja vendégeinket Kőszegen. A túranapról Kőszegre térő Vendégeink így a Kodály ünnep, sőt akár a 2. kőszegi sörsétány programjaiba is be tudnak kapcsolódni. Egész nap Kőszegen? Miért is ne… Hiszen, május 27-én, vasárnap a Városi gyermeknap kiváló rendezvényei várják Önt Kőszegen. Részletek hamarosan:
www.koszeg.hu
 
 
Május 25-27. ORSZÁGOS TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI FILMNAPOK
pénteken és szombaton 17 és 21 óra között, vasárnap 10 és 18 óra között
 
FOLYAMATOS INGYENES TERMÉSZETFILM-VETÍTÉSEK HÁROM NAPON ÁT! Kisfilmek, dokumentumfilmek, animációs filmek, magyar filmesek filmjei a világról, és külföldi filmesek alkotásai a Kárpátmedence élővilágáról – és fordítva… várja Önt Kőszegen a Bechtold Látogatóközpontban (az Aradi Vértanúk parkjában). Részletek hamarosan:
www.buboscinege.hu
 
 
KITEKINTÉS JÚNIUSRA:
 
JÚNIUS 1-3. BOZSOKI KALAPOS NAPOK – Gyermek- és lovas-programok, borkóstolás, Kalapos Király választás, Kalapos túra, a Király megkoronázása a Kalaposkőnél
 
JÚNIUS 1.-én megkezdődik a KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 2018. évi évadja, számos remek vendégjátékkal és izgalmas saját produkciókkal!
www.koszegivarszinhaz.hu
 
JÚNIUS 2. FEL A GERINCRE! és SZARVASOK, RÓKÁK, ŐZEK NYOMÁBAN – Közepesen nehéz túrák.
www.naturpark.hu
 
JÚNIUS 2. HORVÁTZSIDÁNY FALUNAP
JÚNIUS 3. VADÁSZ MISE A PÉRUSKA MÁRIA KÁPOLNÁNÁL
 
JÚNIUS 4. JELZETLEN UTAKON – GEO- ÉS TERMÉSZETBÚVÁR TÚRA
 
JÚNIUS 15-16. VI. PUSZTACSÓI MALAC-FESZTIVÁL
 
JÚNIUS 17-22. VELEMI SZENT VID BÚCSÚ ÉS GESZTENYEVIRÁGZÁS HETE
 
KALANDRA FEL!
CSÁBÍT A MÁJUS … MARASZTAL A JÚNIUS!